ГоловнаПолітика

Порошенко висловив претензії губернаторам через підтримку блокади облрадами

Президент вважає, що голови ОДА повинні були зайняти "атакувальну публічну позицію".

Порошенко висловив претензії губернаторам через підтримку блокади облрадами
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко не задоволений головами кількох областей, у яких місцеві ради прийняли рішення на підтримку учасників блокади Донбасу.

Про це він сказав у понеділок на засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляють на сайті голови держави.

"У контексті блокади маю серйозні претензії і до вас, шановні голови обласних державних адміністрацій тих областей, де місцеві ради перевищили свої повноваження і прийняли рішення, які виходять далеко за межі їхньої, обласних рад, відповідальності і розхитують ситуацію в країні. Вони зараз будуть наповнювати золотовалютні резерви, обласні ради? Вони будуть компенсувати втрати державного бюджету, вони будуть компенсувати втрату робочих місць? Вони будуть нести відповідальність за повернення цих територій під українську юрисдикцію? Ні! Вони зараз сховалися", - обурився Порошенко.

Президент вважає, що голови обласних адміністрацій мусили б зайняти "атакувальну публічну позицію".

"Так само, як і сховалися тоді декотрі з вас замість того, щоб займати атакувальну публічну позицію. У вас безліч аргументів для того, щоб переконати депутатів і суспільство. Ще раз підкреслюю, це означає, що ви або не вели роз'яснювальної роботи і десь відсиділися в окопі чи взагалі за грубкою. Або пояснювали так, що вас ніхто не зрозумів. Або вам не вистачає політичного авторитету у своїх областях", - сказав він.

За його словами, влада повинна займати політично наступальну позицію.

"Деякі голови обласних державних адміністрацій змогли переконливо продемонструвати державну позицію обласним радам", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, після силового розгону учасників блокади Донбасу в Кривому Торці кілька обласних рад у Західній і Центральній Україні виступили на їхній захист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram