ГоловнаПолітика

Березюк: "Самопоміч" не обнуляла виборчий список "під Садового"

Він вважає, що влада поширює чутки про те, що Садовий хоче пройти в парламент, щоб дискредитувати "Самопоміч".

Березюк: "Самопоміч" не обнуляла виборчий список "під Садового"
Фото: Макс Требухов

Партія "Самопоміч" не вносила зміни у свій виборчий список.

Про це сказав голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк у коментарі LB.ua.

"Я був на з'їзді партії "Самопоміч" від кірки до кірки. Питання про партійні списки взагалі не порушували і не обговорювали ні там, ні в кулуарах. Ми списків не змінювали і нічого не обнуляли. Це питання спеціально порушила влада, можливо, ці хлопці саме так і зробили б", - сказав Березюк.

У понеділок генеральний прокурор Юрій Луценко, спілкуючись з журналістами під час Ради регіонального розвитку, натякнув, нібито партія "Самопоміч" обнулила списки до 50 номера, щоб мер Львова і лідер "Самопомочі" Андрій Садовий зміг увійти нардепом у Верховну Раду.

"Якщо пан Садовий втомився бути міським головою, будь ласка, нехай прямо скаже: "Ми, "Самопоміч", обнулили списки, і я хочу йти в депутати". Це його право", - заявив Луценко.

Депутатський мандат може забезпечити Садовому імунітет, якщо його звинуватять у службовій недбалості, що призвела до загибелі чотирьох осіб на львівському сміттєзвалищі.

Нагадаємо, що Садовий як лідер "Самопомочі" був лише 50-м номером у її виборчому списку і до Верховної Ради не пройшов. У цей час, після того як "Самопоміч" скористалася законом про "партійну диктатуру", в списку перед Садовим перебувають сім кандидатів у депутати.

11 березня 2017 року стало відомо, що одна з депутатів від "Самопомочі" Олена Бабак вирішила здати мандат. В такому разі депутатом має стати наступний номер у виборчому списку - це Юлія Вусенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram