ГоловнаПолітика

Трамп відмовився виходити з кліматичної угоди під впливом дочки

Згадку про Паризьку угоду виключено з проекту указів, які Трамп має намір підписати.

Трамп відмовився виходити з кліматичної угоди під впливом дочки
Джаред Кушнер и Иванка Трамп
Фото: EPA/UPG

Старша донька Дональда Трампа Іванка і її чоловік Джаред Кушнер переконали американського президента не підписувати указ про вихід США з Паризької угоди про боротьбу зі змінами клімату.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Згадка про цю угоду виключена з проекту указів, які Трамп має намір підписати наступного тижня. За словами співрозмовника WSJ з Білого дому, Кушнер та Іванка Трамп вважають, що боротьба зі зміною клімату і проблеми екології повинні бути серед пріоритетних напрямків для адміністрації Трампа.

Газета пише, що така позиції Іванки Трамп призвела в грудні до зустрічі Дональда Трампа і колишнього віце-президента Альберта Гора - впливового активіста з питань зміни клімату. Гор охарактеризував цю зустріч як "щирий пошук спільних точок дотику".

Кандидатом у президенти США Трамп неодноразово критикував Паризьку хартію з питань клімату й обіцяв скасувати її в разі своєї перемоги. Через кілька годин після вступу на посаду із сайту Білого дому зник розділ про зміну клімату. Американський президент також називав теорію про зміну клімату "аферою", яка, на його думку, була розроблена китайцями для знищення американської промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram