ГоловнаСуспільствоВійна

З неділі в Авдіївці загинули три мирні жителі і дев'ятьох поранено (оновлено)

Пошкоджено понад 100 будинків.

З неділі в Авдіївці загинули три мирні жителі і дев'ятьох поранено (оновлено)
Пункт помощи в Авдеевке
Фото: Макс Левин

У результаті обстрілів в Авдіївці загинули троє мирних жителів і дев'ять осіб отримали поранення.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"З 29 січня бойовики 64 рази обстріляли Авдіївку і її околиці з РЗСВ «Град», САУ калібру 122 і 152 мм, танків і мінометів. Надійшли повідомлення про загибель трьох мирних жителів: чоловіка і двох жінок; поранено дев'ятьох мирних жителів: сімох чоловіків, двох жінок", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляють про пошкодження 102 будинків - 92 приватних будинків, семи багатоповерхівок, а також трьох нежитлових будівель.

Зазначають, що 2 лютого загинули двоє цивільних, ще двоє отримали поранення. Загиблі - співробітник ДСНС 1992 року народження (осколкове поранення голови) і жінка 1980 року народження (пошкодження сонної артерії).

Загибла жінка - працівниця Авдіївського коксохімічного заводу, уточнив директор підприємства

Муса Магомедов у Фейсбуці. Поранення черевної порожнини отримав начальник ДСНС Авдіївки 1972 року народження. Зараз він у реанімації міста Покровськ. Осколкове поранення обличчя отримав фотограф - громадянин Великобританії 1983 року народження.

Нагадаємо, бойовики активно обстрілюють Авдіївку з неділі. Терористи використовують заборонене важке озброєння, артилерію і РЗСВ "Град". 30 січня була перебита остання лінія електропостачання Авдіївки. У результаті місто залишилося без води, без електрики і повноцінного теплопостачання. Також на межі зупинки перебуває містотворче підприємство "Авдіївський коксохім". Відремонтувати ЛЕП не вдається через безупинні обстріли.

В Авдіївці оголошено надзвичайний стан. У місті розгорнули пункти обігріву, польові кухні, сюди привозять електрогенератори і гуманітарну допомогу для мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram