ГоловнаПолітика

Порошенко в Давосі обговорив з прем'єром Нідерландів ратифікацію УА

На зустрічі також обговорювали санкції проти Росії і катастрофу MH17.

Порошенко в Давосі обговорив з прем'єром Нідерландів ратифікацію УА
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Давос зустрівся з прем'єром Нідерландів Марком Рютте.

Як повідомляє прес-служба голови держави, під час розмови Порошенко порушив питання ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Рютте зі свого боку запевнив, що Нідерланди підтримують Україну в питанні необхідності продовження санкцій тиску на Росію до повного виконання Мінських угод і повернення Криму, а також у питанні запровадження безвізового режиму для громадян України.

Також Порошенко і Рютте обговорили, як притягнути до відповідальності винних у катастрофі рейсу МН17.

Нагадаємо, що Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала Угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відкинули її на референдумі у квітні.

Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачає автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки України і не дає українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна із цих можливостей не була гарантована Угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців. Лідери ЄС погодилися із цим і заодно зажадали від України активніше боротися з повсюдною корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram