ГоловнаСвіт

У Нідерландах ультраправа партія далі лідирує в передвиборних рейтингах

Парламентські вибори в Нідерландах повинні відбутися 15 березня 2017 року.

У Нідерландах ультраправа партія далі лідирує в передвиборних рейтингах
Герт Вилдерс
Фото: EPA/UPG

Крайня права Партія свободи (PVV) далі лідирує в передвиборних рейтингах у Нідерландах, друге місце займає владна Народна партія за свободу і демократію (VVD).

Про це свідчать дані узагальненого дослідження Peilingwijzer, яке регулярно публікує голландський громадський мовник NOS.

Так, за даними опитування, крайня права партія PVV могла б отримати близько 31-37 місць зі 150 в парламенті. Минулого місяця ця цифра становила 27-31 місце.

Владна партія VVD, до якої належить нинішній прем'єр-міністр країни Марк Рютте, зайняла б друге місце, отримавши від 22 до 26 місць.

Раніше дослідники зафіксували зростання популярності правої партії PVV, зокрема на тлі судового процесу над лідером політичної сили Гертом Вілдерсом, відомим своїми євроскептичними поглядами й антиісламською позицією. Як зазначали дослідники, багато прихильників Вілдерса вважали "несправедливим", що політик мусив постати перед судом, де його звинуватили в розпалюванні ненависті і дискримінації.

На початку року дослідники вже фіксували надзвичайно високу підтримку ультраправої партії PVV. Тоді, за опитуваннями, партія мала найбільшу підтримку серед виборців і могла розраховувати на 33-39 зі 150 місць у нижній палаті парламенту. Пізніше вона почала поступово втрачати рейтинги.

Парламентські вибори в Нідерландах повинні відбутися 15 березня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram