ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з прем'єром Японії ситуацію на Донбасі

Сіндзо Абе підкреслив важливість виконання Мінських домовленостей.

Порошенко обговорив з прем'єром Японії ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе в телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі, порушення прав людини в окупованому Криму, а також перспективу розвитку співробітництва між країнами.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко подякував Абе за незмінну підтримку Японією територіальної цілісності і суверенітету України, в тому числі в рамках головування країни у "Великій сімці". Він також повідомив про відсутність прогресу на Донбасі через продовження Росією поставок важкого озброєння на окуповані території і продовження обстрілів з боку бойовиків.

Співрозмовники окремо засудили порушення прав людини на території окупованого Криму і домовилися координувати позицію в рамках міжнародних організацій, у тому числі ООН.

Порошенко привітав позицію Японії у збереженні політики міжнародних санкцій проти країни-агресора. У цьому контексті Абе підкреслив важливість виконання Мінських домовленостей.

Крім того, сторони обговорили пріоритетні питання торгово-економічного та інвестиційного співробітництва. Прем'єр Японії підтримав реформи, які проводить Україна.

Співрозмовники дійшли згоди, що проведення у 2017-му Року Японії в Україні буде сприяти подальшому зміцненню двосторонніх зв'язків. Порошенко запросив прем'єр-міністра Японії відвідати Україну з візитом у зручний час.

Абе також поінформував Порошенка про візит президента РФ Володимира Путіна до Японії, який відбудеться 15-16 грудня.

Нагадаємо, раніше прем'єр Японії допустив лібералізацію візового режиму для громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram