ГоловнаПолітика

У Донецькій області знайшли завод з виготовлення сурогатної горілки

Алкоголь продавали зокрема в столиці.

Правоохоронці ліквідували в Донецькій області підпільний міні-завод з виготовлення сурогатного алкоголю у промислових масштабах.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Працівники Київської місцевої прокуратури №1 спільно зі столичним СБУ встановили, що виробництво фальсифікату здійснювалася в місті Бахмут і Бахмутському районі Донецької області.

У спеціально облаштованих приміщеннях була встановлена промислова лінія з виробництва та розливу сурогатного алкоголю, який у подальшому реалізовувався у різних регіонах країни, зокрема в столиці.

Під час огляду підпільного виробництва, крім промислового та іншого допоміжного обладнання, знайшли значну кількість готової до реалізації фальсифікованої продукції, пластикові бочки об'ємом до 3 тис. літрів кожна, упаковку і тару з використанням логотипів відомих в Україні виробників.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, зі середини вересня до середини листопада в Україні 69 осіб померли від отруєння сурогатним алкоголем. Всього було зафіксовано 146 випадків отруєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram