ГоловнаСуспільствоЖиття

Ректорат університету Драгоманова не зміг домовитися зі студентами-протестувальниками (оновлено)

Студенти продовжують блокувати одну з будівель вишу.

Студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова продовжують блокувати одну з будівель вишу по вулиці Бульварно-Кудрявській, 49 на знак протесту проти його оренди.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

До протестувальників вийшов ректор Віктор Андрущенко, який підтвердив, що це приміщення дійсно здавали в оренду протягом 10 років, але воно не було придатне до використання з навчальною метою. За словами ректора, на ремонт необхідно 900 тис. гривень.

Фото: Маргарита Тулуп

"Дійсно, приміщень не вистачає, але саме це приміщення ніколи не використовували з навчальною метою", - сказав він.

Андрущенко також розповів, що підписав наказ про те, що приміщення більше не орендуватимуть, і пообіцяв передати документ студентам. Ректор також запропонував студентам увійти в робочу групу для обговорення можливих способів використання приміщення, а також попросив студентів звільнити приміщення і повернутися до занять, нагадавши про можливу кримінальну відповідальність.

Протестувальників таке рішення не задовольнило, вони вчинили демарш - покинули засідання і заявили, що продовжать свою акцію.

"Відмова від публічного надання документів, запрошення до участі в "кулуарщині" для ознайомлення з документами суперечить нашим взаємним гарантійним зобов'язанням. Ми не дозволимо нами маніпулювати і не збираємося грати за чиїмись правилами! Є письмові домовленості, і вони повинні виконуватися!" - прокоментував голова студради НПУ Лев Левицький рішення студентів продовжити протест.

Студенти вимагають надати їм документи на оренду всіх приміщень ВНЗ з 2010-го по 2016 рік, надати звіти всіх аудитів з 2014-г по 2016 рік, документ, що підтверджує припинення оренди приміщення по вулиці Бульварно-Кудрявській, 49, а також трудові книжки і посадові інструкції двох співробітників, які відповідають за питання оренди приміщень.

Під час зустрічі два співробітники, інформацію про яких просили надати протестувальники, передали заяву про те, що вони виступають проти розголошення своїх персональних даних.

"Цей протест переростає в бунт проти адміністрації університету, оскільки ми бачимо непослідовність у її діях. Ми вимагаємо укладення договорів про оренду, а нас залякують відрахуванням із навчального закладу. Ми вимагаємо правди і прозорості - як так сталося, що без дозвільних документів було розпочато ремонт і почали завозити меблі?" - заявив голова студради НПУ Лев Левицький.

За його словами, йдеться про територію 200-250 кв. м.

У будівлі на розі Тургенєвської та Бульварно-Кудрявської розташований Інститут мистецтв НПУ ім. Драгоманова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram