ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу через квартиру Лещенка

Кримінальне провадження розпочато за заявою Павла Пинзеника

ГПУ порушила справу через квартиру Лещенка
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження в зв'язку з купівлею нардепом Сергієм Лещенком квартири в центрі Києва.

Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, кримінальне провадження розпочато за заявою депутата Ради від фракції "Народний фронт" Павла Пинзеника.

Луценко зазначив, що в рамках розслідування відпрацьовують імовірність створення спільної робочої групи з Національним антикорупційним бюро і спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Нагадаємо, Лещенко разом зі своєю дівчиною купив за 7,5 млн гривень квартиру площею 192 кв. м у клубному будинку на вулиці Франка в центрі Києва. Він пояснив, що частину грошей отримав від засновника "Української правди" Олени Притули, частину становлять його особисті заощадження часів, коли він був одним із засновників цього видання, а решту додала його дівчина, ді-джей Анастасія Топольська.

Національне антикорупційне бюро побачило ознаки адміністративних порушень, пов'язаних із корупцією, в отриманні Лещенком позики від Притули. Однак кримінальне провадження бюро не порушувало, надіславши замість цього результати перевірки в Нацагентство із запобігання корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram