ГоловнаСвіт

Путін підписав указ про створення постійної російської авіабази в Сирії

Аеродром Хмеймім передано Росії на безоплатній основі.

Путін підписав указ про створення постійної російської авіабази в Сирії
Фото: минобороны.рф

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про ратифікацію угоди зі Сирією, що передбачає безстрокове розміщення в Сирії російської авіації, повідомляється на сайті Кремля.

На початку жовтня цю угоду схвалили Держдума і Рада Федерації. У нижній палаті парламенту документ підтримали одноголосно. У верхній палаті за його прийняття проголосували 158 осіб і один утримався, проти не проголосував ніхто.

Договір підписано між Росією і Сирією ще в минулому році, але його ратифікація почалася тільки цієї осені.

Він передбачає, що російська авіаційна група буде розміщуватися на території Сирійської Арабської Республіки, а точніше - на аеродромі Хмеймім в провінції Латакія. Він надається Росії в користування на безоплатній основі.

Озброєння, боєприпаси, обладнання та матеріали, необхідні для виконання завдань, ввозяться на територію Сирії без стягнення будь-яких зборів і мит. Влада Сирії не має права проводити митний і прикордонний огляд особового складу авіагрупи.

Влада США не раз висловлювала стурбованість у зв'язку з розширенням групи російських військ і бомбардуваннями Алеппо за її участі. Правозахисники відзначають, що при бомбардуваннях Алеппо масово гинуть мирні жителі. У четвер повідомлялося, що лише на цьому тижні в Алеппо в результаті авіаударів загинули 150 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram