ГоловнаСуспільствоВійна

Клімкін: компромісів стосовно Мінська немає, він або виконується, або не виконується

"Логіка Мінська зрозуміла. Росія намагається перевернути її з точністю навпаки".

Клімкін: компромісів стосовно Мінська немає, він або виконується, або не виконується
Павел Климкин
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що компромісів з приводу Мінських угод не може бути - вони або виконуються, або ні.

Про це він сказав на VI Національному Експертному Форуму Інституту Горшеніна, який проходить у Києві в середу.

"Логіка Мінська зрозуміла. Росія намагається перевернути її з точністю навпаки. Іноді є люди, які кажуть: давайте шукати якісь компроміси між Україною і Росією. Неможливо шукати компромісів стосовно Мінська - Мінськ або виконується, або не виконується. Ми не можемо намагатися зрозуміти: хтось виходить, а хтось не виходить. Ми не можемо здійснювати такі кроки в присутності російських регулярних військ. А якщо ми зараз починаємо думати про прийняття закону про вибори..." - сказав він.

Міністр підкреслив, що Україна не очікує ідеальних виборів на Донбасі, але позиція Росії полягає в тому, щоб жодних виборів не було.

"Росія не хоче нічого. Росія не хоче, щоб голосували ті, кого вони вигнали з Донбасу, а ми ж не можемо забрати в людей шлях визначення своєї долі. Вона не хоче ніякої ролі України там - ні ролі українських політичних партій, ні ролі медіа. Тоді це не вибори", - сказав Клімкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram