ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила меру Бучі Федоруку про підозру

Луценко повідомив, що в тексті підозри вказані "дуже відомі прізвища".

ГПУ повідомила меру Бучі Федоруку про підозру
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем меру Бучі Анатолію Федоруку, а також секретарю міської ради.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"Спроби відкупитися не проходять. Після величезної слідчої роботи Департаментом з розслідування у сфері економіки ГПУ сьогодні повідомлено про підозру голові Бучанської міської ради Федоруку А. П., а також секретарю цієї ж ради", - написав Луценко.

Він також уточнив, що Федоруку інкримінують незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 млн гривень, а секретарю ради - 1,024 га, який за відсутності Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду.

Крім того, Луценко повідомив, що в тексті підозри вказані "дуже відомі прізвища щасливих нових бучанців".

"Слідство планує усунути Федорука від займаної посади. У разі переховування його від слідства, ми змушені будемо оголосити його в розшук для затримання і арешту", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, 21 липня правоохоронці прийшли з обшуком до Федорука у справі про розкрадання 900 гектарів лісу в Київській області. За даними з відкритих джерел, у 2002 році міськрада Бучі змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів і віднесла їх до земель житлової та громадської забудови. Частину лісу отримала родина Ігоря Калєтніка - колишнього першого заступника голови Верховної Ради.

Мер Ірпеня Київської області Володимир Карплюк, який також проходить по цій справі, покинув країну і був оголошений в розшук. Федорук і Карплюк - куми. Під час обшуків у будинку Федорука знайшли колекцію орденів, гроші та коштовності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram