ГоловнаСуспільствоЖиття

За результатами переатестації звільнено 5 тис. поліцейських, - Деканоїдзе

У відомстві обіцяють незабаром оприлюднити списки звільнених.

За результатами переатестації звільнено 5 тис. поліцейських, - Деканоїдзе
Фото: 24tv.ua

За результатами переатестації співробітників Національної поліції України звільнено понад 5 тис. поліцейських. Про це заявила глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе, інформує прес-служба Кабміну.

За словами Деканоїдзе, штат Національної поліції становить 130 тис. співробітників. Серед них - 118 тис. поліцейських і 12 тис. держслужбовців. Фактично ж у відомстві працює 109,6 тис. осіб, з яких поліцейськими є більш ніж 99,1 тис. осіб.

Загалом атестацію пройшли понад 68 тис. співробітників. За її результатами, звільнені зі служби понад 5,2 тисячі поліцейських. Серед керівництва вищої ланки не пройшли атестацію 26%, середньої ланки - 14%. Комісії рекомендували підвищити на посаді майже 4,5 тисячі поліцейських, понизити - близько 4,8 тис. співробітників поліції.

Як стало відомо 5 каналу, найбільше звільнень припадає на Миколаївську область - 382 поліцейських. Найменше - на Чернівецьку область, де звільнили 39 працівників. У відомстві обіцяють незабаром оприлюднити списки звільнених.

"Я дуже сподіваюсь, що конкурси, які ми зараз проводимо, і нові люди, які поступово будуть приходити на роботу в Нацполіцію, будуть впроваджувати не тільки нові підходи, але й чистоту, яка для мене дуже важлива", - зазначила Деканоїдзе, додавши, що набір нових співробітників проходить у більшості областей країни.

"Через кілька місяців у Нацполіції кожен третій буде новим співробітником", - підсумувала глава відомства.

Нагадаємо, у липні Деканоїдзе повідомила, що в Україні 4 тис. поліцейських не змогли пройти переатестацію.

Вищий адмінсуд розглядає близько 100 справ про поновлення на посаді колишніх поліцейських, які не пройшли переатестацію. В адмінсудах нижчих інстанцій Києва на розгляді є понад 500 справ. Між тим, глава МВС Арсен Аваков заявив, що поновлені через суди міліціонери не будуть працювати у Нацполіції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram