ГоловнаПолітика

ГПУ і МВС розкрили замах на директора Львівського холодокомбінату (оновлено)

Затримано замовника злочину. 

ГПУ і МВС розкрили замах на директора Львівського холодокомбінату (оновлено)
Фото: lv.npu.gov.ua

Прокуратура й поліція розкрили замах на директора Львівського холодокомбінату Богдана Копитка. Затримано замовника, організатора і трьох виконавців убивства.

Про це на брифінгу повідомили генпрокурор Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і перший заступник голови Нацполіціі Вадим Троян.

За вбивство Копитка замовник, уродженець Львова, обіцяв заплатити 1,6 млн гривень.

Затримання провели вчора ввечері в Київській області.

Причиною замаху Луценко назвав "боротьбу за сфери кримінального впливу".

Один із затриманих раніше служив у батальйоні "Айдар".

Причиною замаху Луценко назвав "боротьбу за сфери кримінального впливу". Аваков при цьому вказав, що Копитко раніше судимий, відомий під прізвиськами Бодя, Копито, Долар. Діяльність Копитка перевірять, проте поки що він не є підозрюваним.

Оновлення. Всіх затриманих пов'язують з кримінальним авторитетом на прізвисько Вова Морда, повідомляють на сайті МВС.

Злочин було чітко сплановано і підготовлено. З місця події правоохоронці вилучили електричні дроти, які вели від воронки після вибуху до лісосмуги, гранатомет РПГ-26 з зарядом, кілька одиниць зброї, радіостанції.

На місці вибуху поліцейські виявили спеціальні мітки на деревах на тому відрізку дороги, де була закладена протитанкова міна. Крім того, навколо підірваного автомобіля поліцейські виявили близько 120 гільз від патронів для автоматичної зброї. При додатковому огляді поліція виявила дві вкопані металеві труби із закладеною туди вибухівкою, а також електричні кабелі та вибухові пристрої - навіть під асфальтовим покриттям.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили серйозний арсенал зброї - кулемети, автомати, пістолети, гранати і міни, холодну зброю.

Один із затриманих є громадянином Росії і з 2014 року нелегально проживав в Україні. Раніше він служив у російській армії, а також входив до нацистських угруповань.

Усіх співучасників затримано в порядку статті 208 КПК України, їм уже оголошено про підозру у вчиненні злочину - умисне вбивство кількох осіб, скоєному способом, небезпечним для життя багатьох осіб, тобто за пунктами 1, 5, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

"Підтверджується версія про перерозподіл сфер впливу між двома лідерами ОЗУ Львівської області, а також за мотивами помсти за замахи на себе і вбивства членів цих злочинних груп", - сказано в повідомленні МВС.

Варто зазначити, що в серпні 2012 року на Дідуха було скоєно замах. Його автомобіль обстріляли, водій загинув, а сам Дідух потрапив в реанімацію. У вересні минулого року у  Львові застрелили члена банди Дідуха.

Оновлення 18:58. У повідомленні Генпрокуратури розкрито ще низку деталей справи. Троє виконавців були затримані 26 вересня. Це 29-річний житель Львівської області, 20-річний житель Тернопільської області та 29-річний житель Чернівців.

Потім затримали ще одного виконавця - 32-річного жителя Львівської області.

Троє із затриманих причетні до одного з добровольчих батальйонів, які брали участь в АТО на сході країни.

Крім того, 27 вересня в Києві затримали замовника злочину - жителя Львівської області. Він пообіцяв за вбивство Копитка 100 тис. доларів, однак після невдалого замаху передав виконавцям 600 тис. грн з вимогою закінчити розпочате.

Нагадаємо, 29 серпня на автодорозі поблизу Старого Села в Пустомитівському районі Львівської області підірвали позашляховик, який належав ВАТ "Львівський холодокомбінат". Після вибуху автомобіль обстріляли з автоматичної зброї. Загинули троє охоронців, які їхали у джипі. Сам Копитко їхав у іншій машині і не постраждав. 

Львівський холодокомбінат випускає морозиво і напівфабрикати під торговою маркою "Лімо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram