ГоловнаПолітика

Поліція розслідує витрату 5 млн з бюджету на піар партії мера Ірпеня

Людей, які виконували роботи, переодягли у футболки з символікою партії

Поліція розслідує витрату 5 млн з бюджету на піар партії мера Ірпеня
Фото: facebook.com/chervakova

Головне управління Національної поліції у Київській області порушило кримінальне провадження за фактом використання бюджетних коштів для передвиборної реклами партії "Нові обличчя".

Про це йдеться у відповіді поліції на депутатське звернення Ольги Червакової.

Справа розслідується за частиною 1 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Кошти на інфраструктурні проекти в Коцюбинському виділила міськрада Ірпеня 11 травня 2016 року у позачерговій сесії. Йдеться про капремонт доріг і житлового фонду, укладання тротуарної плитки, реконструкцію парку, встановлення ліфтів.

Як стверджує Червакова, людей, які виконували роботи, переодягли у футболки з символікою партії "Нові обличчя", а їхні фотографії розтиражували підконтрольні ЗМІ та депутати Коцюбинської міськради у соцмережах.

"Вони голосно хвалилися тим, які вони молодці, як несправедливо їх розпустили, і що голосувати треба саме за них", - пише Червакова у фейсбуці.

За даними депутата, ініціатором всього цього був мер Ірпеня, лідер партії "Нові обличчя" Володимир Карплюк, а реалізацією займалися його заступник Дмитро Христюк і депутати селищної ради від партії "Нові обличчя", зокрема - Юлія Главацька.

"Загальна сума, на яку, за моїми підрахунками, "Нові обличчя" пропіарили себе з бюджету, становить приблизно 5 мільйонів гривень", - зазначає Червакова.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада достроково припинила повноваження Коцюбинської селищної ради (селище, розташоване біля Києва, входить до складу Ірпеня). 17 липня пройдуть вибори до селищної ради Коцюбинського. У попередньому складі міськради партія "Нові обличчя" була представлена 21 одним депутатом. Загалом у міськраді 26 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram