ГоловнаПолітика

У Держдумі сподіваються, що Гройсман буде м'якшим до Росії, ніж Яценюк

Пушков заявив, що Гройсман не дозволяв собі дуже жорстких антиросійських висловлювань

У Держдумі сподіваються, що Гройсман буде м'якшим до Росії, ніж Яценюк
Алексей Пушков

Можливе призначення на пост прем'єр-міністра України спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана не буде негативним для російсько-українських відносин, вважає голова комітету з міжнародних справ Держдуми Олексій Пушков.

"Навряд чи Гройсман вийде за межі тієї загальної політичної логіки, яка панує зараз у Києві. Але в цілому, мені здається, що ця заміна з точки зору перспектив російсько-українських відносин, у всякому разі, не негативна", - цитує заяву Пушкова "РИА Новости - Украина".

"Мені здається, ця заміна буде або нейтральною з точки зору відносин між Києвом і Москвою, або, скажімо, зніме певні дратівливі моменти, ту цілеспрямовану лінію на розрив всіх і всіляких зв'язків, яку проводив прем'єр Яценюк", - додав Пушков.

Він зазначив, що Гройсман не дозволяв собі дуже жорстких антиросійських висловлювань. "Це буде технічно-прагматичний прем'єр, який постарається не діяти в логіці Яценюка", - вважає Пушков.

Водночас він висловив думку про те, що Гройсман навряд чи буде самостійною політичною фігурою. "Очікувати від Гройсмана якоїсь самостійної позиції, самостійної ролі в політиці не випадає", - підкреслив російський парламентар, додавши, що "Гройсман - людина, близька до Порошенка".

Нагадаємо, Росія вважає, що Яценюк у 1994-1995 роках воював у Чечні і удостоївся найвищої нагороди Джохара Дудаєва "Честь нації" за знищення російських військовослужбовців.

Такі свідчення проти прем'єра дав українець Олександр Малофєєв, якого засудили у тією самій справі, що й заарештованих в РФ Миколу Карпюка та Станіслава Клиха. Російські ЗМІ повідомляли, що Карпюк та Клих також свідчили проти Яценюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram