ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Саратовський суд розгляне позов про визнання Путіна "ворогом народу"

Позивач вимагає відставки Путіна

Саратовський суд розгляне позов про визнання Путіна "ворогом народу"
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Арбітражний суд Саратовської області прийняв до розгляду позов Миколи Суворова, який вимагає відправити президента РФ Володимира Путіна у відставку.

Відповідну ухвалу про прийняття заяви було опубліковано на сайті суду. Прес-секретар суду підтвердила "Дождю" справжність ухвали.

Суворов заявив що Путіна необхідно відправити у відставку "як ворога народу, друга олігархів і чиновників, за розграбування Росії і зубожіння російського народу, за збагачення чиновників, банкірів, мільярдерів-грабіжників".

В ухвалі йдеться, що Микола Суворов мусить з'явитися в суд і відправити на засідання свого представника.

Президент РФ Володимир Путін, мусить "в обов'язковому порядку направити в суд і особі, яка бере участь у справі, відгук на заяву". Відгук президент або його представник мусять надати до суду не пізніше ніж 25 квітня. Президент також має забезпечити явку свого представника на попереднє судове засідання.

Попереднє засідання призначено на 28 квітня.

У лютому 2016 року голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний звернувся до Тверського суду з адміністративним позовом, де відповідачем було вказано президента РФ Володимира Путіна. Тоді суд відмовився приймати заяву, оскільки "вона не підлягає розгляду та вирішенню в порядку адміністративного провадження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram