ГоловнаСуспільствоВійна

Клімкін повідомив голів МЗС країн НАТО про погіршення ситуації на Донбасі

Клімкін повідомив голів МЗС країн НАТО про погіршення ситуації на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін поінформував голів МЗС країн-членів НАТО про почастішання обстрілів у зоні АТО і про погіршення гуманітарної ситуації на Донбасі в цілому.

Про це він повідомив на прес-конференції після засідання Комісії "Україна-НАТО" в Брюсселі, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я проінформував про нову хвилю ескалації, і присутні висловили стурбованість діями російських найманців, які, зокрема, перешкоджають спостерігачам спецмісії ОБСЄ моніторити і верифікувати відведення озброєнь. Мінські домовленості передбачають повний доступ спостерігачів до всіх місць на Донбасі", - сказав Клімкін.

Він також розповів учасникам засідання про гуманітарну ситуацію на Донбасі, а також про перешкоджання бойовиками проведення відновлювальних робіт і діяльності міжнародних гуманітарних організацій.

"Я проінформував міністрів про постійні дії, спрямовані на погіршення гуманітарної ситуації. Зокрема, шляхом перешкоджання діяльності гуманітарним організаціям і організаціям, що діють під егідою ООН... Також про питання відкликання гарантії безпеки для українських ремонтних бригад, які відновлювали електро- і водопостачання", - розповів Клімкін.

Голова МЗС подякував колегам за незмінну позицію в підтримці України. Окремо він висловив подяку за старт процесу розмінування територій на сході України.

Нагадаємо, виступаючи на кліматичній конференції в Парижі, президент Петро Порошенко заявив, що через гібридну війну Росії з Україною Донбасу загрожує екологічна катастрофа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram