ГоловнаСвіт

У Туреччині починається саміт G20

Основною темою зустрічі стане питання безпеки

Світові лідери збираються в неділю, 15 листопада, на дводенний саміт країн "Великої двадцятки" (G20) у турецькій Анталії. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Значна частина саміту буде присвячена терактам у Парижі, в результаті яких загинули мінімум 129 осіб. Більшість країн, представлених у клубі G-20, стикалися зі схожими нападами торік.

Очікується, що президент Туреччини Реджеп Ердоган закличе світових лідерів до єдності в боротьбі з екстремізмом, а також - до закінчення громадянської війни в Сирії. Раніше учасники віденських переговорів з врегулювання ситуації в Сирії узгодили графік формування перехідного уряду країни.

Крім того, на полях саміту можуть пройти переговори президента Росії Володимира Путіна і прем'єра Великобританії Девіда Кемерона. Також російський президент може особисто зустрітися і з президентом США Бараком Обамою.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко і міністр фінансів США Джейкоб Лью скоординували позиції перед самітом G20.

Учасниками є 20 найбільших національних економік - Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Європейський Союз. Європейський Союз представлено головою Європейської комісії і головою Європейської ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram