ГоловнаСвіт

Stratfor назвав вибух найімовірнішою причиною катастрофи російського A321

Аналітики компанії підозрюють теракт

Stratfor назвав вибух найімовірнішою причиною катастрофи російського A321
Фото: EPA

Розвідувально-аналітична компанія Stratfor вважає, що найбільш імовірною причиною падіння російського лайнера А321 у Єгипті є вибух бомби на борту літака, пише Slon.ru.

"Враховуючи малоймовірність альтернативних сценаріїв, здається, що найбільш імовірним поясненням падіння літака є наявність вибухового пристрою на борту", - повідомляється у доповіді компанії.

Вони не повністю заперечують ймовірність несправності літака, однак підкреслюють, що "таке пояснення було б незвичайним, враховуючи обставини аварії". Експерти пояснюють, що унаслідок несправності обладнання літака більшість авіакатастроф трапляються під час зльоту і посадки, коли посилюється механічне навантаження на борт.

Літак A321 авіакомпанії Metrojet (стара назва - "Когалымавиа") розбився на півночі Синайського півострова в суботу, 31 жовтня. У цьому районі єгипетська армія і поліція проводять спецоперації проти бойовиків-ісламістів. Після катастрофи єгипетське відділення "Ісламської держави" заявило, що це справа їхніх рук. Однак у терористів, за наявними даними, немає зброї, з якої можна збити літак на висоті 10 кілометрів - на ешелоні, де знаходився A321.

A321 авіакомпанії "Когалымавиа" зазнав аварії на шляху з єгипетського Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург. Він зник з радарів через 23 хвилини після зльоту. На борту лайнера перебувало 224 людини, включно із членами екіпажу. Під час аварії літака ніхто не вижив.

Серед загиблих на російському лайнері були четверо українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram