ГоловнаПолітика

Береза відповів на звинувачення в подвійному громадянстві

Кандидат у мери Києва опинився в центрі скандалу.

Береза відповів на звинувачення в подвійному громадянстві
Фото: Макс Требухов

Нардеп і кандидат у мери Києва Борислав Береза заявив, що не є громадянином Ізраїлю. При цьому політик не прокоментував даних про те, що він має відразу два паспорти громадянина України і що його диплом про вищу освіту є підробленим.

У своєму фейсбуці Береза написав, що проти нього застосовують чорний піар.

"Не можна реагувати на бруд і чорнуху, яку ллють на вас з боку конкурентів", - написав він.

Однак інформацію про ізраїльське громадянство кандидат у мери спробував спростувати.

"Звинуватили мене в тому, що в мене ізраїльське громадянство... Нещодавно українські депутати та члени Кабміну літали в Ізраїль, і я був у складі делегації. В Ізраїль влетів за українським паспортом. І це бачили всі члени делегації. Для тих, хто в танку, повідомляю, що громадянин Ізраїлю, який влітає в країну, не може пройти за будь-яким іншим документом, крім ІЗРАЇЛЬСЬКОГО паспорта, якщо він громадянин Ізраїлю. Це фізично неможливо... І 2013 року, коли я прилітав до Ізраїлю, я прилітав за українським паспортом - і це підтверджується штампом у ньому", - заявив Береза.

При цьому інформацію про те, що ГПУ підозрює його в підробці диплома, Береза прокоментував так: "Вкинули про диплом. Не зачепили".

20 жовтня видання INSIDER оприлюднило копію виписки з реєстру Ізраїлю, згідно з якою Борислав Бляхер-Береза станом на вересень 2014 року мав ізраїльський паспорт.

Видання також оприлюднило скани двох паспортів громадянина України на імена Борислав Юхимович Бляхер-Береза і Борислав Юхимович Береза. Перший паспорт видано 2006 року, другий - 2009 року. Про те, що це один і той самий чоловік, свідчать також виписки з Держреєстру прав на нерухомість.

Варто зазначити, що в 1991-1993 роках Береза жив у Ізраїлі.

Громадянам України заборонено мати паспорти інших держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram