ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ завершила досудове розслідування з приводу оголошення АТО під час Майдану

Екс-начальника Управління СБУ в Києві та області Щоголєва звинувачують у причетності до вбивства активістів

ГПУ завершила досудове розслідування з приводу оголошення АТО під час Майдану
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування проти колишнього начальника Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Щоголєва за підозрою в причетності до вбивства активістів Євромайдану.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Встановлено, що вказана особа, діючи у складі організованої групи осіб, до складу якої входили колишні чиновники, з метою розгону мітингувальників з Майдану Незалежності в Києві, на виконання злочинного наказу керівництва, 18 лютого 2014 року прийняла рішення про проведення працівниками СБУ за підтримки органів внутрішніх справ антитерористичної операції в центральній частині Києва", - йдеться в повідомленні.

На думку слідства, проведення цієї операції призвело до загибелі людей, заподіяння громадянам тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, пошкодження майна юридичних і фізичних осіб.

Стороні захисту надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Нагадаємо, в березні ГПУ пред'явила підозру колишньому голові СБУ Олександру Якименку у зв'язку з незаконним оголошенням АТО під час Майдану. Разом з Якименком підозрюваними проходять один його заступник (радше за все - Володимир Тоцький, який нині переховується в Криму), а також Щоголєв.Як сказано у книзі "Майдан. Нерозказана історія" Соні Кошкіної", в СБУ не залишилося жодного документа, що підтверджує проведення АТО в дні Майдану, хоча про її проведення оголошували публічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram