ГоловнаСуспільствоВійна

Місце Тальявіні в контактній групі займе австрієць

Перемовником від ОБСЄ може стати посол Австрії в ООН.

Місце Тальявіні в контактній групі займе австрієць
Фото: EPA/UPG

Представником ОБСЄ у тристоронній контактній групі замість Хайді Тальявіні, котра подала у відставку, стане австрійський дипломат.

"Уже є ім'я. Наскільки я знаю, ще не було офіційного оголошення, тому я не маю права його називати. Але це австрійський дипломат, дуже кваліфікований і високого рівня", - заявив в інтерв'ю білоруському агентству БелаПАН генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр.

11 червня газета Die Presse повідомила з посиланням на власні джерела в організації, що на місце Тальявіні у тристоронній контактній групі з приводу України прийде посол Австрії в ООН Мартін Сайдік. Очікують, що він почне виконувати свої обов'язки з липня.

Нагадаємо, голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер призначив Тальявіні на посаду спецпредставника в Україні 8 червня 2014 року. У січні 2015-го нинішній голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич продовжив її мандат.

На початку червня Тальявіні подала у відставку, але ще проведе дві найближчі зустрічі - сьогодні і 23 червня. Офіційна причина її відходу - втома від складних переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram