ГоловнаКультура

У Києві відбудеться презентація книги про соціальні околиці України

У Центрі візуальної культури також проведуть тематичну виставку

20 червня у столичному Центрі візуальної культури відбудеться презентація фото-есеїстичної книги "Українська ніч" та відкриття виставки німецького фотографа Мирона Цовніра.

Про це повідомляють організатори проектів.

"Українська ніч" - фото-есеїстична книга Мирона Цовніра та українського редактора Катерини Міщенко. Книга вийшла цього року у німецькому видавництві Spector Books Leipzig у двох версіях: англо- та німецько-українській.

Книга вміщує фотографії та дослідження соціальних околиць і "темного боку" повсякденного життя України, задокументовані авторами під час поїздок країною у 2012-2013 роках. Цовнір фотографував людей, ситуації, міські пейзажі, а Міщенко була автором есе. Зокрема, авторам вдалося зафіксувати життя бездомних підлітків Одеси, бездомних на київському вокзалі, наркозалежних у Полтаві, сирітський притулок у Чернівцях і важливі соціальні феномени та події України, як Майдан або останній український парад 9 травня 2013 року у Севастополі.

Крім того, у Центрі відбудеться виставка "Українська ніч", на якій покажуть фотографії з проекту. Це буде вже третя виставка Цовніра у Центрі візуальної культури.

Виставка триватиме до 12 червня 2015 року. На презентацію та виставку вхід вільний. Презентація відбудеться 20 червня о 18:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram