ГоловнаПолітика

Порошенко і Штайнмаєр обговорили мирний план щодо Донбасу

Глава МЗС Німеччини повідомив про рішення уряду дати Україні кредит 500 млн євро

Порошенко і Штайнмаєр обговорили мирний план щодо Донбасу
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили шляхи реалізації Мінських домовленостей і допомоги з боку Німеччини проведенню реформ в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Порошенко, зокрема, зазначив, що формат, який було знайдено рік тому і який отримав назву "нормандський", показав високий рівень координації дій з пошуку мирного рішення і деескалації ситуації на Донбасі, а також допоміг в реалізації мирного плану Президента України, який був представлений в червні минулого року і отримав підтримку з боку ЄС, ООН, "Великої сімки", Японії.

"Немає альтернативи мирному плану, який включає припинення вогню, відведення важкої техніки та озброєння, звільнення заручників,  доступ моніторингової місії ОБСЄ, початок політичного процесу включно з проведенням чесних та вільних місцевих виборів" - підкреслив він.

Петро Порошенко заявив про важливість координації дій у справі відновлення Донбасу, зокрема, для пошуку інвестицій для відновлення зруйнованої інфраструктури, створення робочих місць.

Глава держави наголосив на важливості вирішення складної гуманітарної ситуації на окупованих бойовиками територіях Донбасу.

Зі свого боку, глава МЗС Німеччини також висловив стурбованість у зв'язку з погіршенням ситуації на Донбасі через збільшення кількості обстрілів.

Міністр поінформував про рішення Уряду Німеччини відкрити кредитну лінію для України на суму 500 млн євро на додаток до 200 млн євро вже наданої допомоги. Ці кошти мають бути витрачені на підтримку фінансової стабільності України, а також на проекти підвищення енергоефективності, відновлення інфраструктури та побудови житла.

Співрозмовники також скоординували позиції напередодні саміту "Великої сімки", який пройде в Німеччині в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram