ГоловнаПолітика

Влада запропонувала вихід у разі проблем із субсидією через прописку

Член сім'ї може надати довідку про те, що живе не за місцем реєстрації

Влада запропонувала вихід у разі проблем із субсидією через прописку
Фото: sannews.com.ua

Мінсоцполітики погодилося приймати довідки про проживання члена сім'ї не за адресою реєстрації, якщо це допоможе родині оформити субсидію.

"У разі, якщо людина зареєстрована, але не проживає за адресою реєстрації, а у нас таких чверть населення, то їй доцільно підтвердити факт свого перебування за іншою адресою відповідною довідкою", - передає слова директора департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталія Музиченка прес-служба Кабміну.

У такому разі, за словами чиновника, доходи і витрати цієї людини не будуть враховуватися під час розгляду та ухвалення рішення про надання його сім'ї житлової субсидії.

Довідкою може бути документ, що підтверджує місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв'язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання тощо.Нагадаємо, Мінсоцполітики надало право на субсидії для тих, хто орендує житло.

Нова система субсидій має запрацювати до травня, коли почнуть приходити платіжки з підвищеними тарифами на газ та опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram