ГоловнаСуспільствоВійна

В Одесі за підозрою в тероризмі затримали 29 осіб (оновлено)

Сепаратисти планували теракти і хотіли створити "Одеську народну республіку"

В Одесі за підозрою в тероризмі затримали 29 осіб (оновлено)
Архивное фото
Фото: youtube.com

Минулої ночі співробітники Служби безпеки викрили та ліквідували диверсійно-розвідувальну групу, яка діяла в інтересах Російської Федерації за завданням представників терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє місцеве видання "Думская".

Метою діяльності групи було силове захоплення влади і створення "Одеської народної республіки". Також група планувала відокремити південь області шляхом підриву мостів.

"Під час обшуків правоохоронці вилучили в підозрюваних автомати, пістолети, боєприпаси, оптичні приціли, пристрої безшумної стрільби, гранати, вибухівку, військову амуніцію, а також прапори "Новоросії", "Одеської народної республіки" і георгіївські стрічки. Заарештовано більш ніж 30 осіб, більшість із яких - представники так званого "козацтва" та ветерани війни в Афганістані", - йдеться в повідомленні.

Група вела активну розвідувальну та вербувальну діяльність, організувала коридор для постачання зброї і боєприпасів, готувала терористичні акти й убивства політичних і громадських діячів. За інформацією видання, у списку на "ліквідацію" були 4 людини, а серед затриманих є "кілер", який мав усувати неугодних.

Оновлення 11:31. Інформацію про масові затримання підтвердив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Служба безпеки затримала небезпечну диверсійну групу із 27 осіб в Одесі. Про це щойно президентові доповів голова СБУ. У бойовиків вилучили гранатомети і схеми інфраструктурних об'єктів регіону, зокрема портів. Двох затриманих підозрюють у підготовці замаху на народного депутата", - повідомив він у фейсбуку.

Оновлення 14:45. Сам голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу вдень заявив, що затримано 29 осіб. "Нами затримано 29 громадян, 4 організаторів терористичної організації, які здійснювали диверсії на території Одеської області", - повідомив Наливайченко. За його словами, двоє затриманих кілерів отримали 150 тис. доларів і готувалися скоїти низку політичних убивств активістів і місцевих депутатів, щоб почати відокремлювати Одеську область від України і створити ОНР.

Нагадаємо, раніше СБУ під час спецоперації затримала 10 підозрюваних у підготовці терактів в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram