ГоловнаЕкономікаДержава

Мартиненко назвав ключові енергетичні законопроекти

Парламент розгляне проект про ринок газу наступного тижня.

Мартиненко назвав ключові енергетичні законопроекти
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада повинна до кінця цієї сесії ухвалити три ключові законопроекти про ринок енергетики.

Про це заявив голова паливного комітету Верховної Ради Микола Мартиненко на Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

За його словами, першим із них іде законопроект про ринок газу. "Закон про ринок газу ухвалено в першому читанні, і наступного тижня буде винесено в сесійну залу. У нас в основному є баланс розуміння всіх фракцій, думаю, що закон ухвалять остаточно наступного тижня. Законопроект концептуальний, передбачає перегляд всього ринку газу відповідно до Третього енергопакету", - сказав Мартиненко.

Другий ключовий законопроект - про національного регулятора. Законопроект поки що перебуває на стадії розгляду на комітеті, що відбудеться в середу о 14:30. "Нам треба прийняти його до 22 травня, коли на раді директорів Світового банку ухвалюватимуть рішення про виділення 800 млн доларів для України. Виділення цих грошей не буде без цього закону", - наголосив Мартиненко.

"І третій закон - доповнення до закону про ринок електроенергії, який ухвалили наприкінці 2011 року. Над ним тільки триває робота, ми повинні вийти на вирішення цього питання на цій сесії", - підкреслив Мартиненко.

За його словами, у сфері енергетики є й інші невирішені проблеми, в тому числі з приводу зеленої енергетики, теплової генерації, тарифоутворення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram