ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про скорочення числа обстрілів

Водночас бойовики вперше застосували важку вогнеметних систему "Буратіно"

Штаб АТО повідомив про скорочення числа обстрілів
Фото: facebook.com/theministryofdefence.ua

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції стабілізувалася і має тенденцію до зменшення кількості й інтенсивності обстрілів, повідомляє прес-центр АТО.

Починаючи з 18:00 вечора вівторка і до 7:00 середи, бойовики 18 разів обстріляли позицій військових.

Місцем найбільшого загострення залишається район Донецького аеропорту і населені пункти поблизу нього. О 23:00 бойовики обстріляли метеовежу аеродрому, після чого кілька разів обстріляли позиції військових навколо аеропорту.

З мінометів і артилерійських систем терористи обстріляли українські опорні пункти поблизу Старомихайлівки, Таранчука, Архангельського, Тоненького, Малоорлівки, Ленінського і Щастя.

Із "Градів" бойовики обстріляли Тоненьке, Мар'їнку, Піски і тричі Єленівку.

"Учора ввечері незаконні збройні формування вперше за час збройного конфлікту застосували 220 мм важку вогнеметних систему залпового вогню ВВС-1 (важка вогнеметна система) "Буратіно", з якої відкрили вогонь по околицях населеного пункту Веселе", - додали в прес-центрі.

Усього ж у вівторок бойовики 75 разів обстріляли позиції військових.

Також зафіксовано 5 випадків ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотників у районах населених пунктів Гірське, Бердянське, Тополине і двічі - в районі Старого Айдару.

Нагадаємо, за останні дні бойовики відновили спроби захопити аеропорт Донецька. Учора в аеропорту зруйнували диспетчерську вежу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram