>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" за один матч у Львові платить майже 1 млн гривень

На "гірників" у Львові ходять майже 13 тисяч глядачів, на "Карпати" - вдвічі менше

"Шахтар" за один матч у Львові платить майже 1 млн гривень
Фото: Xsport

Одна гра у Львові обходиться донецькому "Шахтареві" в 700-800 тисяч гривень. Продаж квитків уповні покрити ці витрати не спроможний - за один матч можна виручити лише близько 200-300 тисяч гривень. Про це повідомив гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін:

"Чому Львів? Коли ми приймали рішення, військові дії були в розпалі, впав "Боїнг". Наші легіонери відмовилися повертатися зі зборів. Щоб їх переконати, ми сказали, що будемо вибирати між містами, де дозволяє грати УЄФА. Тобто Київ і Львів. Для життя і тренувань ми вибрали Київ, тут легше задовольнити потреби футболістів. У багатьох діти, у Києві є міжнародні школи. Є аеропорт, звідки завжди можна полетіти в будь-яку точку світу. Є більш-менш непогані поля для тренувань команди. Але граємо ми у Львові.

"Арена Львів" була ніким не затребувана. При цьому стадіон чудовий - вважаю, другий в Україні за рівнем після "Донбас Арени". Але це не основна причина. Головне - львівський уболівальник, на відміну від київського, не розбещений футболом.

Середня відвідуваність "Шахтаря" у Львові 13 тисяч? Ми не складали точних прогнозів, бо не настільки глибоко відчували ринок. Хоча результати могли бути ще вищими.

Писали, що ми платимо 160-200 тисяч за "Арену Львів". Насправді ми платимо, щоб нам просто відчинили ворота і дозволили зайти на стадіон. Усе інше: поле - а це електрика, підсів, вода, - технічне оснащення, МВС, МНС, швидка допомога, охорона, стюарди, хостес, ресторани і так далі - залишається за нами. Це ціла махіна. Ми витрачаємо на проведення одного матчу 700-800 тисяч грн. А вартість стандартного квитка, 20 грн, не змінюється з 2010 року. Але нині футбол у нашій країні - соціальний проект".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram