ГоловнаСвіт

"Оттавський стрілець" перед нападом записав відеозвернення

Канадські силовики відзвітують про ситуацію з безпекою в парламенті

"Оттавський стрілець" перед нападом записав відеозвернення
Мишель Зихаф-Бибо
Фото: nationalpost.com/twitter.com/AnthonyDaquin

Мішель Зіхаф-Бібо, який влаштував стрілянину поблизу будівлі парламенту Канади в Оттаві, перед нападом записав відеозвернення.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на канадську поліцію.

У поліції зазначили, що відеозвернення свідчить про те, що злочинець мав політичні й ідеологічні мотиви. Зараз запис вивчають експерти, його ще не оприлюднювали.

Крім того, відомі нові подробиці нападу. Зехаф-Бібо взяв ніж у своєї тітки. Походження гвинтівки, з якої він розстріляв солдатів почесної варти, досі не встановлено. Також поліцейські встановили, що останнім часом Зехаф-Бібо працював на нафтових родовищах у провінції Альберта, де зібрав гроші для задуманого злочину.

Також повідомляють, що в понеділок керівництво канадських сил безпеки відзвітує про ситуацію з безпекою в країні перед парламентським комітетом. Основним питанням буде те, як Зіхафу-Бібо і ще одному ісламісту, який збив двох військовослужбовців, удалося скоїти свої напади.

Нагадаємо, 22 жовтня Зіхаф-Бібо зчинив стрілянину біля Національного військового меморіалу в столиці Канади Оттаві. У результаті загинув солдат почесної варти. Опісля постріли пролунали ще у двох місцях - в одній з будівель парламентського комплексу та в торговому центрі, розташованому недалеко від будівлі парламенту. Поліції вдалося ліквідувати злочинця.

Пізніше в поліції повідомили, що Зіхаф-Бібо був пов'язаний з ісламістами і планував вирушити до Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram