ГоловнаПолітика

Служба зовнішньої розвідки оскаржила в КС норми закону про люстрацію

Положення документа просять перевірити на відповідність Конституції

Служба зовнішньої розвідки оскаржила в КС норми закону про люстрацію
Фото: EPA/UPG

Служба зовнішньої розвідки звернулася до Конституційного суду України з проханням роз'яснити, чи відповідають Конституції окремі положення закону "Про очищення влади".

"20 жовтня до Конституційного суду України надійшло конституційне подання Служби зовнішньої розвідки України щодо офіційного тлумачення положень пункту 7 частини першої, пункту 3 частини другої статті 3, частини третьої статті 4, підпункту 1 пункту 2 прикінцевих та перехідних положень закону України "Про очищення влади" у взаємозв'язку з положеннями частини другої статті 1 цього закону, положень статті 19 Конституції України у взаємозв'язку з положеннями її статті 64 і зазначеними положеннями цього закону", - йдеться в повідомленні прес-служби КС.

Конституційне подання передано для вивчення у секретаріат суду.

Нагадаємо, закон про очищення влади було ухвалено Верховною Радою 16 вересня, він набув чинності 16 жовтня.

Відповідно до норм закону про люстрацію на 10 років із силових структур буде звільнено представників керівної ланки Генпрокуратури, МВС, Служби безпеки України та інших, аж до заступників начальників обласних управлінь. Крім того, під люстрацію потраплять і рядові співробітники силових структур, причетні до репресій проти активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram