ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Теракти в шиїтських районах Багдада: 36 жертв, 98 поранених

За вибухами, імовірно, стоїть "Ісламська держава"

Теракти в шиїтських районах Багдада: 36 жертв, 98 поранених
Теракт в Багдаде
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 36 людей загинули і 98 отримали поранення в результаті вибухів чотирьох замінованих автомобілів і мінометного удару в шиїтських районах столиці Іраку Багдаді, де останніми днями почастішали напади смертників із терористичного угруповання "Ісламська держава" на шиїтів.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на медичні та поліцейські джерела.

Перший терорист-смертник підірвав автомобіль біля військового блокпоста, розташованого поблизу ресторану о 14:30 за місцевим часом. У результаті вибуху загинули дев'ять осіб.

Через 45 хвилин дві машини вибухнули в районі аль-Давлай на сході Багдада. Загинули 16 людей, 35 отримали поранення.

Через кілька хвилин п'ять мінометних снарядів вибухнули в шиїтському районі аль-Шаула, що призвело до загибелі п'яти осіб, ще 21 людина отримала поранення.

Нарешті, останній вибух стався в районі Хуррем - шість жертв і 14 поранених.

Поки що жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за теракти. Імовірно, за вибухами стоїть угруповання "Ісламська держава".

На початку червня бойовики "Ісламської держави" почали наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися радикальні суніти, військові з армії Саддама Хусейна і невеликі терористичні групи. Наприкінці червня "Ісламська держава" оголосила про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних бойовикам територіях в Іраку та Сирії - від Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Нагадаємо, 14 жовтня теракт у Багдаді забрав життя 18 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram