ГоловнаПолітика

В РНБО перерахували місця боїв з терористами

За добу військові 32 рази вступали у вогневий контакт з бойовиками

В РНБО перерахували місця боїв з терористами
Фото: Макс Левин

Сили АТО продовжують бої за звільнення від російських найманців Донецька, Луганська, Іловайська, Красного Луча, Шахтарська, Тореза, Сніжного, Зугреса, Горлівки, Станично-Луганського.

Про це йдеться у зведеннях інформцентру Ради національної безпеки і оборони України.

Підрозділи Збройних сил України продовжують операцію встановлення контролю над селищем Благодатним Амвросіївського району та проводять оперативні заходи в Ясинуватій і Жданівці. Триває операція звільнення Іловайська Донецької області від терористів.

Українські військові утримують оборону висоти кургану Савур-Могила, аеропорту "Донецьк", а також не допускають проникнення незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп з території РФ.

Протягом доби сили АТО вступали у вогневий контакт з терористами 32 рази, зокрема, у районах н.п. Красногірка, Дебальцеве, Іловайськ, Сабівка, Кутейникове, Лужки, Донецький, Весела Гора, Вергунських роз'їзд, Станиця Луганська, Майорське, Фрунзе, Петрівське та аеропорту "Донецьк".

Тривають обстріли українських позицій з території Росії. Так, вчора об 11:50 з району російського села Селезньове Ростовської області росіяни обстріляли Амвросіївку Донецької області.

Спостерігається активність ведення російською стороною розвідки узбережжя Азовського моря. Вчора у цьому районі морська охорона Держприкордонслужби України зафіксувала провокацію з боку Росії. Об 11:30 в районі населеного пункту Сєдове виявлено 3 катери "Мангуст" берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії, які рухалися у напрямку Маріуполя. Після попередження про відкриття вогню, катери повернулися у територіальні води РФ.

Минулої доби прикордонники зафіксували 2 російські безпілотники у Донецькій області біля селища Сєдове і ще один у Херсонській області, який рухався в напрямку Чаплинки з території тимчасово окупованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram