>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Китай уперше виграв шахову Олімпіаду. Українці - без медалей

Василь Іванчук провалив змагання

 Китай уперше виграв шахову Олімпіаду. Українці - без медалей
Фото: chess24.com

Упевнена перемога над поляками 3:1 принесла китайській збірній титул чемпіонів 41-й шахової Олімпіади. Чоловіча збірна Піднебесної раніше ніколи не вигравала шахову Олімпіаду. У 2006 році вони були срібними призерами.

Зачепитися за "бронзу" могли наші хлопці, але угорцям "срібло" було потрібно не менше. У підсумку, матч завершився внічию 2:2 (Павло Ельянов так і не зміг продавити Сабу Балога).

Додамо, що в цій матчевій зустрічі не брав участі найрейтинговіший український шахіст Василь Іванчук. Львів'янин не зовсім вдало провів турнір, здобувши в дев'яти матчах лише дві перемоги.

У Тромсе українці у складі Руслана Пономарьова, Павла Ельянова, Антона Коробова, Олександра Моїсеєнка та Василя Іванчука грали так: Туніс - 4:0; Норвегія (другий склад) - 2:2; Філіппіни - 3:1; Бангладеш 3:1; Узбекистан 1,5:2,5; Швейцарія 3,5:0,5; Казахстан 3,5:0,5; Болгарія 2,5:1,5; Китай 2:2; Азербайджан 2:2, Угорщина - 2:2.

Нагадаємо, наші шахісти ставали чемпіонами Ігор двічі - в 2004 і 2010 роках. На минулій Олімпіаді в Стамбулі вони стали третіми, програвши лише Вірменії та Росії.

Додамо, що наші дівчата у Норвегії виграли "бронзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram