ГоловнаПолітика

УА України і ЄС ратифікують у вересні, - АП

Додаткове відтермінування ратифікації є неприпустимим через домовленість із керівництвом ЄС

УА України і ЄС ратифікують у вересні, - АП
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Угоду про асоціацію між Україною і Євросоюзом ратифікують не пізніше ніж у вересні, що дозволить уникнути проблем у торгівлі з ЄС.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий у вечірньому ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Українська правда".

Чалий стверджує, що додаткове відтермінування ратифікації є неприпустимим, про це домовилися з керівництвом ЄС.

"Президент України чітко обговорив з президентом Європейської комісії графіки. Сьогодні є розуміння - ратифікацію угоди не можна переносити, її треба провести максимум у вересні", - підкреслив Чалий.

За його словами, ратифікація у вересні "дозволить зберегти дійсний режим торгівлі (безмитну торгівлю)".

Раніше Європейська правда з посиланням на чиновників ЄС неодноразово повідомляла, що Україна ризикує втратити торгові преференції, надані Євросоюзом, через затягування процедури ратифікації СА.

Нагадаємо, 27 червня ЄС підписав угоду з трьома країнами Східного партнерства - Україною, Молдовою і Грузією. Молдова ратифікувала документ протягом тижня, Грузія - за три тижні. В Україні документ досі не направлено до парламенту.

Чалий переконаний, що у вересні у Верховній Раді буде достатньо голосів для ратифікації угоди і розраховує на її підтримку більш ніж від 300 депутатів. Разом з тим, він визнав імовірність зриву ратифікації з політичних причин.

"Я не бачу великих ризиків, крім одного - використання цього питання (ратифікації) у виборчій кампанії", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram