ГоловнаПолітика

США показали нові знімки російських військ поблизу України

Біля східного кордону дислоковано 40 тисяч солдатів

Влада США оприлюднила нові супутникові фотографії, які свідчать, що російські війська все ще біля українського кордону.

Про це повідомляє Рейтер.

Президент РФ Володимир Путін заявив минулої середи, що Росія відвела війська, але НАТО і США заявили, що не побачили жодних ознак цього.

Супутникові фотографії приватної компанії, опубліковані Державним департаментом США і у Твіттері місії США в НАТО, зафіксували 9 травня близько 20 російських вертольотів у Бєлгородській області, недалеко від українського кордону. На знімках від 22 березня вертольотів під Бєлгородом не було.

Фото: https://twitter.com/USNATO

На іншому фотознімку від 12 травня видно загін російських броньовиків, розташований у Ростовській області, за 75 кілометрів від кордону з Україною. Ці самі броньовики знаходяться і на знімку від 23 березня.

Фото: https://twitter.com/USNATO

Полковник Мартін Дауні, прес-секретар командування операціями в НАТО, сказав, що недавні коментарі керівництва Росії про виведення військ не відображають реалій.

"Насправді Росія продовжує дислокувати 40 тисяч військовослужбовців у підвищеній готовності біля кордону України і ще 25 тисяч військ у Криму", - сказав він.

Нагадаємо, аналогічні знімки з космосу НАТО публікувало у квітні, щоб довести присутність біля кордону України російських військ. Тоді високий посадовець з Генштабу Росії заявив, що знімки датовано не весною 2014-го, а серпнем 2013 року, коли російські війська проводили навчання в цьому районі.

НАТО у відповідь заявило, що ці фотографії свіжі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram