ГоловнаПолітика

Донецькі сепаратисти не проти взяти участь у круглому столі, ініційованому Тимошенко

Екс-прем'єр пообіцяла допомогти зі звільненням затриманих

Донецькі сепаратисти не проти взяти участь у круглому столі, ініційованому Тимошенко
Митинг в Донецке 5 апреля 2014 г
Фото: EPA/UPG

Представник "Донецької народної республіки" допустив участь сепаратистів у ініційованому Юлією Тимошенко круглому столі за участю представників інших регіонів країни та всіх представлених у парламенті політичних сил.

"Такі зустрічі не виключені, якщо будуть нести користь Донецькії народній республіці", - сказав Денис Пушилін, який представився як "співголова тимчасового коаліційного уряду Донецької народної республіки", передає РИА Новости.

Пушилін на прес-конференції в Донецьку, зазначив, що рішення про участь у круглому столі буде прийматися шляхом голосування у "тимчасовому уряді ДНР".

Він також повідомив, що під час зустрічі Тимошенко стався обмін позиціями, ніяких домовленостей, за його словами, досягнуто не було. Зокрема, сепаратисти передали Тимошенко список з дев'яти осіб, які на сьогоднішній день затримані і перебувають у Лук'янівському СІЗО в Києві. Вони вважають, що ці люди повинні бути звільнені.

За словами Пушиліна, з боку Тимошенко прозвучала обіцянка сприяти вирішенню цього питання. "Обіцянка була, але подивимося, що буде насправді. З нашого боку обіцянок не було", - сказав він.

Нагадаємо , з ініціативою проведення у Донецьку найближчим часом такого круглого столу Тимошенко виступила напередодні за підсумками зустрічі з прихильниками Росії в Донецьку. Вона хотіла б, "щоб за цей круглий стіл вперше сіли ті, хто представляє всі групи, що блокують сьогодні адміністративні будівлі на сході, щоб також за цим столом були представники інтелігенції, авторитетні люди і з західної України, і з центральної, і, звичайно ж, політики всіх фракцій, для того щоб почути, зрозуміти і, нарешті, почати жити в інтересах людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram