ГоловнаПолітика

Активісти зірвали позачерговий з'їзд суддів

Самооборона вивела делегатів з'їзду з будівлі

У Києві самооборона Майдану вивела делегатів з'їзду суддів України з приміщення Верховного Суду України на вулиці Пилипа Орлика, де сьогодні було заплановано проведення з'їзду суддів.

Активісти створили коридор, через який виходили судді під крики "Ганьба".

Також активісти помітили у натовпі голову Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича. Учасники Майдану оточили його і заблокували у дворі. Лавринович на місці спробував безуспішно комусь додзвонитися. Після того, як його почали закидати аркушами з написом "люстраційний декларація", Лавринович вийшов з двору ВСУ і сів у автомобіль. Ще кілька хвилин активісти не давали автомобілю від'їхати з території ВСУ.

Раніше близько 100 активістів "Правого сектору" і "Автомайдану" заблокували будівлю Верховного Суду України, а пізніше почали штурм будівлі.

Нагадаємо, на думку активістів, сьогоднішній з'їзд мав "спробувати закріпити своїх найбільш одіозних представників у новому форматі судової влади".

Також нагадаємо, раніше голова Ради суддів Василь Онопенко заявив, що запланований на 7 квітня з'їзд суддів нелегітимний, і закликав не допустити його проведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram