ГоловнаПолітика

Путін оголошує найвищий ступінь готовності військам біля кордону з Україною

Роблять це під виглядом комплексної перевірки

Президент Росії Володимир Путін у середу доручив міноборони провести раптову комплексну перевірку боєготовності Західного і Центрального військових округів, а також кількох родів військ.

"Відповідно до розпорядження президента, сьогодні о 14:00 (12:00 за Києвом) раптово піднято за тривогою війська ЗВО, а також з'єднання та військові частини, що дислокуються на її території, 2 армію ЦВО, командування Повітряно-космічної оборони, ПДВ, далекої та військово-транспортної авіації", - оголосив на нараді міністр оборони Сергій Шойгу, повідомляє РИА Новости.

Фото: http://www.pravda.com.ua

Перевірку, як зазначає "Інтерфакс", мають намір здійснити з 26 лютого по 3 березня у два етапи. На першому етапі начальник генштабу з 26 по 27 лютого має оголосити військам вищий ступінь бойової готовності та здійснити їх розгортання на загальновійськових і морських полігонах.

На другому етапі, з 28 лютого по 3 березня, начальнику генштабу доручено провести "оперативно-тактичне навчання з 6-ю і 20-ю арміями Західного військового округу, 2-ю армією Центрального військового округу, командуванням ПДВ".

Крім того, на другому етапі перевірки відбудуться двосторонні тактичні навчання зі з'єднаннями і військовими частинами Північного і Балтійського флотів. Частина сил авіації 1-го командування ВПС і ППО буде перебазована на оперативні аеродроми, зокрема із дозаправленням у повітрі.

"Бути в готовності до здійснення бомбометання на незнайомих полігонах", - сказав Шойгу.

Окрім того, зазначив він, у всіх військових містечках Західного військового округу буде перевірено виконання заходів антитерористичної діяльності.

Війська повинні повернутися до пунктів постійної дислокації до 7 березня.

РИА Новости з посиланням на експертів зазначає, що головна мета таких перевірок - реальна оцінка боєготовності військ, перевірка дій командирів, штабів і їхніх підлеглих за умов, коли доводиться діяти зовсім несподівано. Таким чином, є можливість уявити, в якому стані перебуває армія, які її сильні і слабкі сторони, наскільки будуть готові війська в умовах раптово розпочатої війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram