ГоловнаПолітика

Місія ЄП запропонувала план врегулювання кризи в Україні

Росія могла б зіграти роль у врегулюванні ситуації

Місія ЄП запропонувала план врегулювання кризи в Україні
Фото: EPA/UPG

Місія Європарламенту в Україні продовжить роботу, пропонує план врегулювання кризи, який можна презентувати від імені ЄС.

Про це заявив співголова місії, екс-президент Польщі Александр Кваснєвський, повідомляє РИА Новости.

"Ми продовжуємо. Наш мандат чинний", - сказав Кваснєвський.

Він також заявив, що моніторингова місія Кокс - Кваснєвський пропонує план урегулювання кризи в Україні, який включає чотири пункти: припинення насильства, звільнення заарештованих, відкликання законів 16 січня, зміни в уряді. Відповідаючи на запитання, чи може цей план бути запропонований від ЄС на офіційному рівні, Кваснєвський відповів: "Я на це сподіваюся".

"Перемир'я і припинення насильства є умовою для всього іншого", - сказав і собі інший співголова місії Патрік Кокс.

Коментуючи останній пункт плану, Кокс заявив, що зміни в українському уряді потрібні для того, "щоб зробити жест доброї волі".

"Новий уряд може стати урядом української єдності, що підготує президентські вибори", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи можуть цей план запропонувати від ЄС на офіційному рівні, Кваснєвський відповів: "Я на це сподіваюся". Він також висловив думку, що Росія могла б зіграти роль у врегулюванні ситуації. "Роль Росії може бути величезною. Вона може разом з ЄС зупинити насильство", - заявив Кваснєвський.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не втручатиметься в ситуацію в Україні, де з листопада 2013 року триває політична криза.

Як відомо, на вул. Грушевського в Києві з 19 січня тривають сутички між активістами Майдану і бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут". Імпульсом для конфлікту стало ухвалення Радою 16 січня законів, які посилюють відповідальність громадян за порушення під час участі в мітингах.

Сотні людей поранено, є загиблі. Офіційно підтверджено загибель двох протестувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram