ГоловнаПолітика

У Європі складають список людей для запровадження санкцій, - Брок

В української влади залишилося 10 днів, зазначає європарламентар

У Європі складають список людей для запровадження санкцій, - Брок
Фото: www.versia.am

Протягом 10 днів до Києва приїдуть європейські дипломати для вивчення ситуації в країні.

Про це заявив глава комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок, передає ТСН.

За його словами, українська влада може тягнути час, чекаючи поки протестувальники втомляться. Але Європа натисне.

"Це знову може бути вже відома всім гра Януковича. Він намагається виграти час і робить вигляд, ніби він щось робить, а насправді не робить нічого. Таким чином вичікує, поки стомиться і опозиція, і люди на вулицях Києва. Він хоче далі продовжувати практику повного контролю над утриманням своєї влади і зближення з Росією. Але ми будемо чинити тиск. У наступні 10 днів у Київ поїдуть європейські дипломати. Ми сподіваємося на переломний момент у наступні дні", - розповів Брок і додав, що, застосувавши силу, влада ніколи не переможе свій народ.

Разом з тим, Брок згадав і про запровадження санкцій проти української влади.

"Зараз триває підготування можливого введення санкцій. Наразі з'ясовується, які особи можуть підпасти під санкції. Але спочатку нам треба почекати чим закінчаться розмови, це десь ще 10 днів. Але треба усвідомлювати, якщо нічого не зміниться, якщо Янукович і далі буде вести політику проти власного народу, тоді ті, хто несе за це відповідальність, хто чинив злочинні дії, скасуємо візи. А кільком олігархам можна було б заблокувати їхні банківські рахунки в європейських банках. Замороження рахунків - одна з можливостей. Правові методи для цього існують", - розповів Брок.

Також відомо, що в Європі вже складають списки людей, проти яких можуть запровадити санкції.

"У різних структурах є люди, які вже складають списки з іменами. Але зараз зарано це вирішувати. Ми сподіваємося, що опозиціонери і далі вестимуть розмови із владою. Зараз в Україну приїде чимало європейців", - сказав чиновник.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про заборону в'їзду в США народним депутатам Олені Бондаренко та Володимиру Олійнику. Питання щодо заборони в'їзду для Андрія Клюєва наразі лишається нерозв'язаним.

Про санкції заговорив і президент Польщі Броніслав Коморовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram