ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Києві членом виборчкому виявився наркодилер з непогашеною судимістю

Громадянин входив до складу однієї з комісій від фракції НУ-НС.

У Києві членом виборчкому виявився наркодилер з непогашеною судимістю
Фото: Макс Левин

Прокуратура Оболонського району Києва зобов'язала окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу №217 вирішити питання про виключення з членів дільничної виборчої комісії громадянина, що має непогашену судимість за вчинення тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

Як з'ясувалося, до складу однієї з дільничних виборчих комісій від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" включено громадянина, якого у грудні минулого року було засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 308, ч. 2 ст. 309 КК України.

За вироком суду його звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки, який закінчується в грудні 2013 року.

Згідно зі статтею 26 Закону України "Про вибори народних депутатів України", до складу окружної чи дільничної виборчої комісії не можуть входити громадяни, які або мають судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена, або вона не скасована у встановленому законом порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram