ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Бондаренко розповіла, як боролася проти законопроекту про наклеп

Представник ПР тішиться, що її зусилля були успішними.

Бондаренко розповіла, як боролася проти законопроекту про наклеп
Фото: obozrevatel.com

Нардепка від Партії регіонів, перша заступниця голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко вітає рішення колеги по фракції Віталія Журавського відкликати свій законопроект про наклеп.

Про це повідомляє прес-служба ПР.

"Я від початку була противницею цього законопроекту, намагалася переконати фракцію Партії регіонів не голосувати. Незважаючи на те, що більшість у фракції сприйняло іншу думку і мій голос зараховано за перше читання, продовжувала шукати підтримку. Міжвідомча робоча група "Відкрита розмова" збирала підписи за відкликання цього документа, там є і мій підпис. Тоді здавалося, що змінити ситуацію буде неможливо. Добре, що

долучилися журналісти, громадські організації, словом, громадськість", - зазначила Бондаренко.

Вона вважає, що саме ця діяльність і спричинила відкликання документа.

"Те, що депутат відреагував на нашу спільну діяльність і відкликав свій законопроект, зайвий раз доводить, що влада - не глуха, вона здатна чути і зважати на думку суспільства", - додала вона.

Водночас вона наголосила, що ініціативу Віталія Журавського про проведення серії "круглих столів" з урегулювання покарання за наклеп варто підтримати.

Нагадаємо, різка критика законопроекту про наклеп партією "Батьківщина" спричинила не менш різку відповідь з боку Бондаренко, яка заявила, що партія не побачила в Україні чесних журналістів. Представники ЗМІ, заявляла тоді Бондаренко, повинні працювати чесно, перевіряти інформацію і не допускати образ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram