ГоловнаПолітика

ВРЮ рекомендує Раді звільнити голову Верховного Суду Пилипчука

Самого Пилипчука на засіданні ради не було.

ВРЮ рекомендує Раді звільнити голову Верховного Суду Пилипчука
Фото: segodnya.ua

Вища рада юстиції розглянула заяву голови Верховного Суду України Петра Пилипчука про його відставку і внесла у Верховну Раду подання про його звільнення з посади.

Таке рішення ухвалено сьогодні, 25 вересня, на засіданні ВРЮ.

Водночас голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко подякував Пилипчукові за довгі роки роботи на посаді судді, повідомляє РБК.

Самого Пилипчука на засіданні ради не було.

Також ВРЮ внесла подання про звільнення низки суддів з посад у зв'язку з поданням про відставку. Зокрема, ВРЮ внесла подання про звільнення Валентини Вдовенко з посади судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області, Анатолія Гордієнка - з посади судді Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області, Віктора Жмака - з посади судді Апеляційного суду Сумської області, Анатолія Іванищука - з посади судді Апеляційного суду Херсонській області, Броніслави Ніколової - з посади судді Апеляційного суду Хмельницької області, Тетяни Рогової - з посади судді Дружківського міського суду Донецької області та Олександра Шульги - судді Липоводолинського районного суду Сумської області.

Нагадаємо, 19 вересня голова Верховного Суду України Петро Пилипчук написав заяву про відставку. Його повноваження голови ВСУ спливають 13 жовтня у зв'язку з досягненням 65 років.

У грудні 2011 року пленум Верховного Суду обрав його головою строком на 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram