ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

ПР: "Батьківщина" за Фрейдом захищає наклеп

Олена Бондаренко змінила свою точку зору щодо закону про наклеп на кардинально протилежну.

ПР: "Батьківщина" за Фрейдом захищає наклеп
Фото: http://kpravda.com

Нардеп від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко розцінила засудження партією "Батьківщина" законопроекту про наклеп як захист цього явища.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПР.

Коментуючи заяву "Батьківщини" щодо проголосованого в першому читанні законопроекту №11013 (про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини), Бондаренко зазначила: "Батьківщина" фактично назвала всю українську журналістику наклепницькою. Тому що в своїй заяві - як по Фрейду - зв'язала наклеп з "нормальним функціонуванням ЗМІ" в Україні".

"Горе такій політсилі, як "Батьківщина", яка не побачила в українській журналістиці ні журналістів, ні редакцій, які хочуть працювати і працюють чесно, перевіряють інформацію, не допускають образ, дають можливість двом конфліктуючим сторонам висловити свою точку зору. Якщо "Батьківщину" не влаштовує таке положення, то це лише доводить її низький рівень політичної культури і повну деградацію. Тимошенничество, на жаль, в її лавах процвітає", - вважає нардеп.

Вона також повідомила, що "пан Томенко пішов навіть далі своєї рідної політсили, заявивши, що третина журналістів сядуть у в'язницю за наклеп. Тобто, по суті, він визнав, що щонайменше третина українських журналістів оббріхують", - звернула увагу депутат.

Якщо ця норма з\'явиться, то, думаю, третину журналістів і частину опозиції пересаджають

— Микола Томенко, віце-спікер Верховної Ради

Нагадаємо, два роки тому Бондаренко заявляла, що фракція Партії регіонів не голосуватиме за проект закону про введення кримінальної відповідальності за наклеп.

"Ухвалення цього законопроекту може призвести до того, що, звинувачуючи журналістів у наклепі і залучаючи їх до кримінальної відповідальності за це, політик чи бізнесмен спробує розправитися з неугодними. Введення кримінальної відповідальності за наклеп неприпустиме, і Партія регіонів за такий законопроект голосувати не буде", - заявляла тоді вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram