ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Генпрокуратура відмовилася розглядати порушення на виборах

Представник ГПУ вважає, що відомство не повинно працювати над зверненнями ЦВК.

Генпрокуратура відмовилася розглядати порушення на виборах
Фото: www.segodnya.ua

Органами прокуратури відмовлено у відкритті п'яти кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства.

Про це повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Генпрокуратури Роман Романчук в ефірі "5 каналу", пише "Українська правда".

"Прокуратура, згідно з вимогами закону, не здійснює нагляду за дотриманням виборчого законодавства. Наша роль, як і інших правоохоронних органів, вона можлива лише в тому випадку, якщо на засіданні ЦВК, або інших виборчих комісій, ухвалюється колегіальна постанова про направлення і скарги відповідної, і матеріалів у правоохоронні органи для надання оцінки", - зазначив він.

"Зараз органами прокуратури не порушено жодної кримінальної справи за фактами порушень виборчих прав громадян", - уточнив представник ГПУ.

При цьому Романчук заявив, що "за фактами оприлюдненої (інформації про порушення на виборах) кримінальні справи не порушуються".

"Зараз органами прокуратури, за результатами розгляду скарг, які надійшли до нас, ухвалено п'ять рішень (постанов) про відмову в порушенні кримінальної справи", - зазначив він.

Раніше заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що Генпрокуратура не реагує на звернення Центрвиборчкому щодо масових змін виборцями місця голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram