ГоловнаПолітика

За олігархічної влади вкладів Ощадбанку СРСР не повернуть - Симоненко

"У складі Верховної Ради - 300 мільйонерів і мільярдерів, і заледве чи вони будуть ділитися своїми коштами, щоб повернути вклади", - вважає Петро Симоненко.

За олігархічної влади вкладів Ощадбанку СРСР не повернуть - Симоненко
Фото: Макс Левин

За нинішньої влади вкладники ніколи не отримають своїх коштів із рахунків колишнього Ощадбанку СРСР.

Про це на прес-конференції в місті Житомирі заявив лідер Компартії України Петро Симоненко.

Він також додав, що КПУ пропонує визнати вклади Ощадбанку СРСР державним боргом, тобто узаконити їх. Таким чином, уточнив Симоненко, будь-яка влада зобов'язана буде передбачити ці кошти в Державному бюджеті.

За словами лідера комуністів, представникам великого капіталу не вигідно повертати вклади Ощадбанку СРСР. Він пояснив, що для цього олігархам доведеться повернути свій надприбуток народу.

"У складі Верховної Ради - 300 мільйонерів і мільярдерів і заледве чи вони будуть ділитися своїми коштами, щоб повернути вклади. Те, що сьогодні заявляють про повернення жалюгідних копійок, пов'язано виключно з майбутніми виборами", - зазначив Симоненко.

Він також розкритикував ініціативу Кабінету Міністрів України про повторну перереєстрацію вкладників Ощадбанку СРСР. "За цей час усіх, кому треба повертати вклади, стане ще менше. При цьому я хочу нагадати, що в бюджеті-2012 на цю ініціативу не було передбачено ні копійки. Тобто ніхто і нічого спочатку не хотів повертати", - наголосив Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram