ГоловнаПолітика

Колесніченко про робочу групу із питання закону про мови: це "наперсточники" на вокзалі

"Регіонал" обіцяє не допустити ухвалення нової редакції закону.

Колесніченко про робочу групу із питання закону про мови: це "наперсточники" на вокзалі
Фото: Макс Левин

Один з авторів скандального закону про мови, депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко обіцяє не допустити прийняття Верховною Радою нової редакції документа, розробленої робочою групою при Президентові.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Результати роботи цієї групи - це робота "наперсточників" на вокзалі. Це абсолютно неприйнятно, абсолютно провально. І я зроблю все, щоб цей законопроект не тільки не був проголосований у Верховній Раді, а й не був там зареєстрований", - заявив депутат.

За його словами, робоча група створена тільки з україномовної інтелігенції, повністю проігноровано інтереси іншої мовної групи інтелігенції.

Заради єдності України ми не можемо допустити закону Ківалова - Колесніченка. Із цим погоджується Президент Янукович. Не знаю, чи вдасться йому дотримуватися такої позиції до логічного завершення цієї проблеми. Адже закон проштовхує Партія регіонів, а він перебуває під її впливом. Тобто Янукович не може сказати, що тут він сам по собі, а партія сама по собі.

— Леонід Кравчук

Колесніченко заявив, що прихильників російської мови в робочій групі дезінформували про проведення засідання.

"Толочку, Корнілову й іншим зателефонували за день до засідання групи і сказали, що його переносять. А потім усі дізналися, що засідання було і новий варіант закону ухвалили", - зазначив депутат.

Крім того, регіонал звинуватив першого президента України Леоніда Кравчука в порушенні мовного балансу.

"Кравчук розвалили Союз і тепер хоче розвалити мовний баланс у країні", - заявив Колесніченко.

Нагадаємо, робоча група підготувала новий варіант мовного закону "Про засади державної мовної політики". Як сказано в положеннях документа, статус регіональної мови не передбачається для мов нацменшин, а лише передбачаються заходи для їх захисту, якщо на певній території проживає не менш ніж 30% носіїв такої мови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram